İlk olarak malzemeleri vereyim:
- 3 yumurta
- 3 çay bardağı toz şeker
- Birkaç damla limon suyu
- 1 Paket Vanilya
- Bir tutam tuz
Yapılışı;
- Bir tencereye 3 çay bardağı şekeri koyun. (Dilerseniz bu şekeri rondo yardımıyla biraz inceltebilirsiniz)
- 3 yumurtanın akını ayırıp ekleyin. Burda dikkat etmeniz gereken hiç sarının karışmaması.
- Üzerine vanilya,limon ve tuzunu ekleyin.(Limonun amacı beze renginin beyaz olmasını sağlamak)
- Malzemelerin hepsini koyduktan sonra, ocağınızın en küçük gözünde ve en kısa ateşte 8 dakika mikserle çırpın.
- Sonra ateşi kapatıp 15 dakika daha çırpın.
- Kıvamı, kaşık batırdığınızda kaşıktan akmayacak şekilde olmalıdır.
- Krema sıkma torbasıyla dilediğiniz büyüklükte ve şekilde tepsiye sıkın. (Eşit zamanda pişmeleri için eşit boyda olmaları gerek.)
- Soğuk fırına koyduğunuz bezeleri 110 derecede 45 dakika pişirin.
- 45 dakika sonra fırını kapatın, yalnız fırın soğuyana kadar tepsileri çıkartmayın

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder