13 Şubat 2014 Perşembe

Bugün İçin "Tatlı" Bir Öneri; Beze Tarifi

Bundan bir ay öncesine kadar bezeyi sadece süpermarketlerden alıp yiyebiliyordum. Öyle bir tatlı ki insanın yedikçe yiyesi geliyor. Fakat dışarıda paket olarak satılan bezeler hem çok az, hem de birazdan vereceğim tarife göre daha pahalı. İnsanlara beze yapımı nedense hep zor geliyor. Kime yaptığım bezeyi ikram etsem "Bunu sen mi yaptın? Nasıl tutturdun, zor değil mi?" gibi tepkiler alıyordum. Oysa biraz uğraştırıcı olsa da gerçekten çok basit bir yapımı var. O zaman tarife başlıyorum.
İlk olarak malzemeleri vereyim:

  • 3 yumurta
  • 3 çay bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu
  • 1 Paket Vanilya
  • Bir tutam tuz
Bu malzemelerden, yumurta büyüklüğüne de bağlı olarak,yaklaşık 1 yada 2 tepsi beze çıkıyor.
Yapılışı;

  • Bir tencereye 3 çay bardağı şekeri koyun. (Dilerseniz bu şekeri rondo yardımıyla biraz inceltebilirsiniz)
  • 3 yumurtanın akını ayırıp ekleyin. Burda dikkat etmeniz gereken hiç sarının karışmaması.
  • Üzerine vanilya,limon ve tuzunu ekleyin.(Limonun amacı beze renginin beyaz olmasını sağlamak)
  • Malzemelerin hepsini koyduktan sonra, ocağınızın en küçük gözünde ve en kısa ateşte 8 dakika mikserle çırpın. 
  • Sonra ateşi kapatıp 15 dakika daha çırpın.
  • Kıvamı, kaşık batırdığınızda kaşıktan akmayacak şekilde olmalıdır.
  • Krema sıkma torbasıyla dilediğiniz büyüklükte ve şekilde tepsiye sıkın. (Eşit zamanda pişmeleri için eşit boyda olmaları gerek.)
  • Soğuk fırına koyduğunuz bezeleri 110 derecede 45 dakika pişirin.
  • 45 dakika sonra fırını kapatın, yalnız fırın soğuyana kadar tepsileri çıkartmayın
İşte bezeleriniz hazır, Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder